Két front között nyugodtabb idő várható csütörtökön. Átmenetileg szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, így többnyire a napsütésé lesz a főszerep, erősebb felhősödés majd a késő esti óráktól várható.

Pénteken egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, így ismét egyre többfelé várható eső, zápor. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A nappali hőmérsékletek már csak 10 fok körül alakulnak.

Szombaton már a frontrendszer erős hidegfrontja alakítja időjárásunkat. Viharos szél kíséretében szárazabb és hidegebb levegő zúdul hazánkba. Felszakadozik a felhőzet, de tovább hűl a levegő, lesznek helyek ahol már napközben sem lesz melegebb 5 foknál. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: borult idő várható sokfelé esővel, záporral. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak. 

Szombat: felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északi szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnap nyugodtabb idő várható hajnali fagyokkal, 10 fok alatti nappali hőmérsékletekkel. A jövő hét első napjaiban újabb frontok érik el hazánkat, visszatér a változékony, csapadékos idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, lehűlés, november, eső, köd, ősz, fülledt, front, fagy, felmelegedés, meleg, zivatar, zápor, csapadék