Az átmeneti nyugodtabb idő után kedden már egy újabb frontrendszer éri el hazánkat, ami a szerda időjárását is meghatározza majd. Ezen a két napon is többnyire a felhőké lesz a főszerep és összességében többfelé várható eső, zápor.

A csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lesznek. A délnyugatira forduló széllel enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, napközben pedig ismét 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. Helyenként kialakulhat kisebb eső, zápor. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható és többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Szerda: marad a nagyrészt felhős idő, néhol azonban előfordulhat kevés napsütés. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: csütörtökön átmenetileg nyugodtabb idő várható, majd pénteken egy újabb frontrendszer éri el térségünket, ismét csapadékosra fordul időjárásunk. Néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, fülledt, zápor, eső, november, fagy, ősz, felmelegedés, köd, meleg, zivatar, front, csapadék, időjárás