A következő napokban is marad a délnyugati áramlás amellyel továbbra is igen enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. Újabb fontok és a hozzájuk kapcsolódó felhő és csapadékzónák érintenek bennünket, így meglehetősen változékony idő várható. Időnként esők, záporok is kialakulhatnak, közben azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk.

A hőmérsékletek több fokkal az évszakos átlag felett alakulnak. Az éjszakák fagymentesek lesznek, napközben pedig 10-15 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, újabb erős felhősödés majd az esti óráktól valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fokig melegszik a levegő.

null

Péntek: felhőátvonulások várhatók hosszabb napos időszakokkal, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: jelentősebb lehűlés a jövő hét közepéig sem valószínű, folytatódik a tavasziasan enyhe idő. Az időjárás változékony jellege is megmarad.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás