A hét első napjaiban folytatódik a változékony, hidegfrontos idő. Számottevő csapadék már nem várható, legfeljebb rövid futó záporok fordulhatnak elő. Hétfőn és kedden tartósan erős marad az északnyugati szél, ezért a várható 10 fok közeli nappali hőmérsékleteket a ténylegesnél hűvösebbnek érezhetjük majd.

Szerdától átmenetileg megnyugszik az idő, több lesz a napsütés. Délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel a mostaninál is enyhébb levegő áramlik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, többfelé 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: a reggeli, délelőtti órákban még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol futó zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél erős lesz. Hajnalra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak.

null

Szerda: napközben gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön és pénteken még folytatódik a tavaszias idő, majd a hétvégén visszaesik a hőmérséklet, a tél azonban nem tér vissza.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár