A következőkben több front is eléri, illetve érinti hazánkat, ennek hatására változékonyabbra, szelesebbre fordul időjárásunk. Általában a felhőké lesz a főszerep, kevés napsütés azonban bármelyik nap előfordulhat.

Csapadéknak továbbra is kicsi az esélye, legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. Nyugat felől enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így tovább mérséklődik az éjszakai lehűlés, napközben pedig eleinte 5 fok köré, majd a hét második felében már helyenként 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A késő esti órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat futó zápor. A nyugati szél többfelé megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 6-8 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégén is folytatódik a kissé változékony, az átlagosnál több fokkal enyhébb idő. Vasárnap lehet a több napsütés és ekkor már többfelé 10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

A jövő hét első napjaiban lehűlés kezdődik, de komoly téli idő nem várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fagy, enyhülés, szél, zivatar, front, köd, csapadék, lehűlés, ősz, zápor, időjárás