A nap első felében azonban még előfordulhatnak napos időszakok, a hőmérsékletek pedig ismét megközelíthetik a 20 fokot. Pénteken már a front mögötti gyengén felhős, szeles idő várható. Jelentős lehűlés nem várható, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szombaton is folytatódik a hasonló idő, a hajnali órákban azonban a mélyebben fekvő völgyekben gyenge fagy is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: eleinte még előfordulhatnak gyengén felhős, napos tájak, majd napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és átmenetileg egyre többfelé várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként átmenetileg viharossá fokozódik. A nappali maximum hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak, de a front érkezése előtt helyenként rövid ideig 20 fok is lehet. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: általában gyengén felhős, napos idő várható, legfeljebb átmenetileg növekedhet meg erősebben a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali minimum hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak.
A délutáni órákra 14-16 fokig melegszik a levegő.

null

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -1+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap is folytatódik a száraz, viszonylag kellemes hőmérsékletű idő, majd ezt követően a jövő hét elején egy ciklon hatására ismét csapadékosra fordul időjárásunk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, időjárás, somogy megye