A következő napokban is marad az északi, északnyugati áramlás felettünk, így jelentős enyhülésre nem számíthatunk. Kissé ugyan erősödik a nappali felmelegedés, a 10 fok körüli maximum hőmérsékletek azonban még több fokkal elmaradnak az ilyenkor szokásostól. Pénteken és szombaton nem várható számottevő csapadék, helyenként kevés napsütés is előfordulhat. Vasárnap azonban ismét nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, ennek hatására megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő. A késő esti hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire a felhőké lesz a főszerep, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: erősen felhős, vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még folytatódik a változékony, hűvös idő, majd ezt követően fokozatos, jelentős enyhülés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár