A vegyes halmazállapotú csapadékot okozó frontzóna napközben gyengül, majd elhagyja térségünket, így megkezdődik a felhőzet elvékonyodása.  Az északi áramlás azonban marad a következő napokban is, így jelentős enyhülés nem várható, sőt szerda és csütörtök hajnalban többfelé várható fagy. Napközben felhőátvonulásos, erősen szeles idő várható. Jelentős csapadék nem várható, de szórványosan előfordulhatnak futó záporok, hózáporok. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: többnyire borult idő várható, a késő délutáni, esti órákban azonban helyenként már elvékonyodhat a felhőzet. Összességében többfelé lehet kisebb vegyes halmazállapotú csapadék.. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Szórványosan zápor, hózápor is kialakulhat. Az északi szél viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő.

http://kapos.hu/static/keptar/6840/b/3.jpg

Csütörtök: felhőátvonulások várhatók elszórtan záporral, helyenként hózáporral. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: péntektől jelentős enyhülés kezdődik, visszatér az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű tavaszi idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, eső, tél, zápor, csapadék, lehűlés, fagy, , tavasz, időjárás