A következő napokban még marad az északi áramlás felettünk, így marad a változékony, szeles, az átlagosnál több fokkal hidegebb idő. Újabb hidegfrontok érik el térségünket, de számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb futó zápor, hózápor fordulhat elő. Éjszakánként többfelé várható gyenge fagy és napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A hajnali, reggeli órákban szórványosan, majd napközben már csak elszórtan várható hószállingózás, vagy futó havas eső zápor, hózápor. Az északkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Kedd: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és néhol futó zápor, hózápor is előfordulhat. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő, de a derültebb, szélvédett helyeken -4,-5 fok sem kizárt. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő.

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: csütörtöktől délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A hétvégére megérkezik az igazi tavasz, a nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 20 fokot. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, tél, tavasz, zápor, , fagy, csapadék, eső, időjárás