A következő napokban is marad az északi áramlás felettünk, így jelentős enyhülésre nem számíthatunk, sőt az időszak elején inkább tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. Szombaton nedvesebb levegő érkezik fölénk, így ismét több lesz a felhő és elszórtan kisebb eső, havas eső, hózápor is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérsékletek is csak 5 fok körül alakulnak. Vasárnap valamivel kevesebb, majd hétfőn ismét több lesz a felhő felettünk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki a nap. Elszórtan kisebb eső, havas eső, hózápor is kialakulhat. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor, vagy hózápor. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra általában -2,+1 fok közé hűl a levegő, de a derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A délutáni órákra 5-8 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat gyenge zápor, vagy hózápor. Az északkeleti szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében várhatóan jelentős javulás kezdődik időjárásunkan, a következő hétvégén már 15 fok közelébe melegedhet a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, havas, tél, felhő, tavasz, köd, enyhülés, változékony, , eső, zápor, csapadék, szél, zivatar, időjárás