A következő napokban sem várható lényeges időjárás változás, marad az északi irányítás felettünk. Szeles, az ilyenkor szokásosnál több fokkal hűvösebb idő várható. Időnként kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, ennek hatására erősebben megnövekszik a felhőzet és elszórtan futó havas eső zápor, hózápor is előfordulhat. Éjszakánként kevéssel fagypont alá hűl a levegő és napközben sem lesz melegebb 5-8 foknál. Az északi szél továbbra is erős marad, emiatt kellemetlen, fázós idő várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor, vagy hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol futó zápor, hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, helyenként azonban napos időszakok is lehetnek. Szórványosan kisebb havas eső, hózápor is előfordulhat. Az északkeleti szél erős lesz. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap és a jövő hét elején még folytatódik az átlagosnál hidegebb idő, majd a hét közepétől fokozatos felmelegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár