Pénteken tehát változékony, szeles, időnként csapadékos idő várható, mérséklődő nappali felmelegedéssel. Szombaton már a front mögött leszünk, többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Ennek ellenére a nappali hőmérsékletek már csak 5-7 fok között alakulnak.

Vasárnaptól ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, csendes, száraz, szélcsendes idő köszönt be. Fagyos lesz az éjszaka, helyenként -5 fok közelébe hűl a levegő, a délutáni hőmérsékletek pedig kevéssel 10 fok alatt alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-11 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -4,-2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 5-7 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő héten lassan tovább enyhül az idő, a hőmérsékletek már ismét 10 fok felett alakulnak. Jelentősebb front, illetve csapadék nem várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás