A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. Az átmeneti ködfoltoktól eltekintve többnyire napos, száraz idő várható, csak gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen.

A hét közepétől ismét egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, a nappali hőmérsékletek már meghaladhatják a 15 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

Szerda: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: pénteken már egy markáns hidegfront közelíti meg hazánkat, ennek hatására megnövekszik a felhőzet és az esti óráktól többfelé valószínű eső, zápor. A hétvégére 8-10 fokos lehűlés érkezik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, havas, változékony, eső, zivatar, enyhülés, köd, tél, csapadék, felhő, szél, tavasz, , zápor, időjárás