Egy közelgő gyenge hidegfront előterében ma még meleg levegő érkezik fölénk, így folytatódik az előző napokhoz hasonló tavaszias idő. A sok napsütés hatására továbbra is 20 fok közelébe melegszik a levegő.

Szombatra megérkezik a hidegfront amely mögött a péntekinél 5-7 fokkal hűvösebb léghullámok áramlanak fölénk. A front nem hoz magával nedvességet, így a hétvégén is folytatódik a többnyire napos, száraz idő, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek:  napos, száraz idő várható, csak kevés helyen maradhat meg tartósabban az éjszakai órákban képződött köd. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek általában 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 7-10 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Elvétve előfordulhat rövid futó zápor. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő.

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig csendes, kora tavaszi idő várható ismét erősödő nappali felmelegedéssel. A hét második felében azonban újabb hidegfront érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavaszias, napos, száraz, meleg, időjárás