Jelentős változás továbbra sem várható a légköri helyzetben, így még napokig tartja magát az eseménytelen, az átlagosnál több fokkal melegebb idő. Viszonylag száraz levegő alakítja időjárásunkat, így nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható. Éjszakánként azonban átmenetileg többfelé képződik köd, amely kisebb körzetekben csak a délutáni órákban oszlik fel. Ezeken a tájakon 10 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatók. A gyengén felhős, napos tájakon viszont már 15 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: többnyire gyengén felhős, napos idő várható, néhol azonban erősen felhős, tartósan ködös időszakok is lehetnek. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek általában 14-16 fok között alakulnak, de azokon a helyeken ahol későn oszlik fel a köd csak 10 fok várható. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben azonban tartósan borult, vagy ködös időszakok is lehetnek. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 14-16 fok között alakulnak, de a tartósan borult tájakon nem lesz melegebb 10 foknál. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban tartósan erősen felhős, ködös időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A délutáni hőmérsékletek általában 14-16 fok között alakulnak, de a tartósan napos tájakon akár 17-18 fok is lehet, míg az egész nap felhős, borongós helyeken nem lesz melegebb 10 foknál. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: péntekig maradnak a 15 fok körüli nappali hőmérsékletek, majd a hétvégén egy gyenge hidegfront hatására már kissé mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tartós, tavaszias, enyhe, meleg, időjárás