A következő napokban is a déli áramlás lesz a jellemző felettünk amellyel újabb adag enyhe légtömeg érkezik fölénk. További felmelegedésre számíthatunk, a hétvégén már 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Kiterjedtebb csapadékot okozó front nem éri el térségünket, így több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk.

Kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, vagy ködfelhős időszakok is előfordulhatnak, ezeken a helyeken gyengébb lesz a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Néhol előfordulhat rövid futó zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, néhol azonban tartósan borult, ködfelhős időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A délutáni hőmérsékletek általában 10-14 fok között alakulnak, de a tartósan felhős, borult tájakon 10 fok alatti értékek várhatók.

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, vagy borult időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 11-14 fok között alakulnak, de a ködös, borongós tájakon 10 fok alatti maximumok várhatók.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében még kitarthat az igen enyhe, csapadékmentes idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár