Ma már kissé erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek azonban még mindig elmaradnak az ilyenkor szokásostól. Meglehetősen száraz levegő alakítja időjárásunkat, így folytatódik a többnyire napos idő. 
A következő napokban azonban már délire fordul felettünk az áramlás amellyel enyhébb, nedvesebb levegő érkezik fölénk. 

Szerdán már érzékelhető lesz az enyhülés, többfelé 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de sok lesz felettünk a felhő és szórványosan kisebb csapadék is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a felhőzet. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Helyenként hószállingózás is kialakulhat. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

szerda.jpg

Szerda: erősen felhős, vagy borult idő várható, szórványosan kisebb esővel, záporral. Néhol rövid ideig tartó ónos eső sem kizárt. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -4,-2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 5-7 fok közé enyhül a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét második felében tovább enyhül az idő, helyenként már 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Időnként kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: változó, hűvös, fagy, hideg, időjárás