Néhány napig az északi, északnyugati áramlás lesz a jellemző felettünk amellyel mérsékelten hideg, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk. Folytatódik a változékony, szeles idő. Jelentős csapadék továbbra sem várható, de az időnként erősen megnövekvő felhőzetből futó hózáporok, kisebb hószállingózások bárhol előfordulhatnak. Éjszakánként többfelé lehet gyenge fagy, napközben azonban többnyire pozitív hőmérsékletek várhatók.

Csütörtökön egy melegfront érkezik fölénk, ennek hatására mindenhol megvastagszik a felhőzet és szórványosan kisebb vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, helyenként azonban rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Elszórtan hószállingózás, hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére 0,+2 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: eleinte még lehet kevés napsütés, majd erősen megnövekszik a felhőzet és a délutáni órákban kisebb vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Eleinte hószállingózás, majd havas eső, eső valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: pénteken és szombaton átmenetileg tovább enyhül az idő, de továbbra is sok lesz felettünk a felhő és többfelé várható eső, zápor. Vasárnapra ugyanakkor már hidegebb levegő érkezik fölénk, így az esőket egyre többfelé válthatja fel havazás.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás