A következő napokban is marad az északi áramlás felettünk amellyel mérsékelten hideg léghullámok érkeznek fölénk. További kismértékű lehűlés várható, a hőmérsékletek már nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak. Időnként kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így erősebben megnövekszik a felhőzet és helyenként hószállingózás, futó hózápor is kialakulhat. A felhős időszakok mellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. 

A kövekező három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid időszakokra azonban kisüthet a nap. Elszórtan hószállingózás, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A késő esti órákra 0 fok közelébe hűl a levegő.

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Néhol hószállingózás, futó hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

Szerda: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és néhol futó hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali hőmérsékletek -3,-1 fok között alakulnak. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő.

Távolabbi kilátások: csütörtökön még folytatódik a télies idő, újabb vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, majd péntektől jelentős enyhülés kezdődik, a várható csapadék már egyértelműen folyékony lesz. Február első napjaiban viszont újabb lehűlés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: mínusz, enyhülés, köd, szél, ősz, havazás, fagy, tél, , eső, időjárás, csapadék