Jelentős csapadék azonban továbbra sem várható és a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nappali hőmérsékletek még átlalában kevéssel fagypont felett alakulnak.

A front mögött azonban a következő napokban szibériai eredetű, hidegebb léghullámok érkeznek fölénk, így jelentős lehűlés kezdődik, szombaton már napközben is fagyni fog és a hajnali órákban -10 fok közelébe hűlhet a levegő. A hideg levegő viszonylag alacsony nedvességtartalmú lesz, ezért jelentős havazás nem várható, futó hózáporok azonban elszórtan bármelyik nap előfordulhatnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan futó hózáporok is előfordulhatnak. Helyenként átmeneti gyenge ónos eső sem kizárt. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol futó hózápor is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak.

null

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó hózápor. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra általában -7,-5 fok közé hűl a levegő, de a hóval borított, szélvédett helyeken -10 fok is lehet. A nappali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még folytatódik a hideg téli idő, néhol kisebb hóesés is előfordulhat, majd keddtől, szerdától jelentős enyhűlés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár