A szilveszteri kisebb lehűlés után ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel enyhe léghullámok érkeznek fölénk. Az enyhe levegő azonban nem lesz száraz, így a hétvégén többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Pénteken és szombaton csak elszórtan, majd vasárnap már többfelé várható eső, zápor. A hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, csapadék nem valószínű. Néhol tartósan borult, ködös időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek általában 7-9 fok között alakulnak, de a tartósan ködös, ködfelhős tájakon 5 fok várható. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Elszórtan kialakulhat kisebb eső, futó zápor. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki átmenetileg a nap. Többfelé lehet kisebb eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: jelentős változás, komolyabb lehűlés a jövő héten sem valószínű, folytatódik a változékony, az átlagosnál enyhébb idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, újév, enyhe, száraz, időjárás