A következő napokban sem várható lényeges időjárásváltozás, folytatódik a ködpárnás idő, rövid napos időszakok csak néhol, főleg a magasabb helyeken fordulhatnak elő. Számottevő csapadék, illetve lehűlés sem várható, a hőmérsékletek néhány fokkal az átlagos felett alakulnak. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, napközben pedig 3-6 fok közötti maximum értékeket mérhetünk majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol bukkanhat elő rövid időre a nap. Néhol előfordulhat szitálás. A szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 3-6 fok között alakulnak, az alacsonyabb értékeket a tartósan ködös tájakon mérhetjük. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. A szél gyenge marad. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 3-6 fok között alakulnak, az alacsonyabb értékeket a tartósan ködös tájakon mérhetjük.

null

Szombat: folytatódik a borongós idő, legfeljebb néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Helyenként tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak.A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali minimum hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-6 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig, szerdáig folytatódhat a mostanihoz hasonló idő, majd ezt követően egy ciklon hatására változékonyabbra fordulhat időjárásunk. December 24. körül többfelé valószínű eső, zápor és átmentileg több fokkal megenyhül az idő. Az ünnepek alatt, végén azonban már lehűlés érkezhet, de komolyabb télies fordulat nem valószínű.

A jelenlegi számítások szerint a fehér karácsony esélye Somogy megyében 5% !

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás