A vegyes halmazállapotú csapadékot okozó mediterrán ciklon eltávolodik térségünkből, mögötte pedig tartós délkeleti áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban egyre enyhébb levegő érkezik fölénk.

Az időjárás változékony jellege ugyan a hétvégén is megmarad, de további enyhülés várható, a déli tájakon már 10 fok fölé, sőt kisebb körzetekben 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a reggeli órákban még előfordulhat eső, zápor, majd napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, délután helyenként a felhőzet is felszakadozhat. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Tartósabb felhőzetvövekedés, illetve kisebb eső, zápor majd a késő esti óráktól valószínű. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében már változékonyan alakul időjárásunk, újabb és újabb esőzónák érik el térségünket. Mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így az átlagosnál melegebb idő várható.

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás