Továbbra is egy anticiklon, illetve az abban kialakult hideg légpárna alakítja időjárásunkat, így folytatódik a csendes, párás, helyenként tartósan ködös idő. Többnyire borult idő várható, átmeneti felszakadozás, rövid napos időszakok csak a magasabb hegyeken fordulhat elő.

Vasárnap azonban egy közelünkben elhaladó magassági hidegörvény hatására már megmozdulhat felettünk a légkör. A megélénkülő szél várhatóan kisöpri a nyirkos, ködös levegőt és helyenként már kevés napsütés is lehet. Néhol jelentéktelen zápor, vagy havas eső zápor is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: folytatódik a borult, helyenként tartósan ködös idő. A szél továbbra is gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 2-4 fok közé enyhül a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett már rövid napos időszakok is lehetnek. Néhol kisebb zápor, vagy havas eső zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk a magasban, így egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Az éjszakák ismét fagyosak lesznek, a nappali hőmérsékletek viszont nem változnak lényegesen. A hét közepén ismét változékonyabbra fordulhat az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás