Az eseménytelen, csendes időt okozó anticiklon a következő napokban sem változtat a helyzetén, ezért aztán a frontok is elkerülik térségünket. A magasban kialakult néhány száz méter vastag hidegpárna alakítja időjárásunkat, így borongós, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, legfeljebb kisebb körzetekben vékonyodhat el a felhőzet. Jelentéktelen lesz a napi hőingás, napközben ugyanis nem sokat emelkedik a hőmérséklet, többnyire 5 fok alatti maximumok várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: túlnyomóan borult, néhol tartósan ködös idő várható, csak néhol szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 2-4 fok közé enyhül a levegő.

null

Szombat: folytatódik a borongós, helyenként tartósan ködös idő. Néhol szitálás is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnap egy magassági hidegcsepp halad el a közelünkben, így megmozdul felettünk a légkör, átmenetileg változékonyabbra fordul időjárásunk. Kisebb esők, záporok is előfordulhatnak, de jelentős csapadék nem várható és kissé erősödik a nappali felmelegedés. A jövő hét elején azonban már száraz levegő érkezik fölénk, ennek köszönhetően egyre többfelé felszakadozik a felhőzet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár