A következő napokban is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a csapadékot és szelet hozó frontok elkerülik térségünket. Folytatódik tehát csendes, párás, helyenként tartósan ködös idő. Továbbra is sok lesz felettünk a rétegfelhő, de egy-két szerencsés helyen rövid napos időszakok is előfordulhatnak. A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: többnyire borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban elvékonyodhat a felhőzet, átmenetileg a nap is kisüthet. Néhol szitálás, csepergő eső sem kizárt. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: folytatódik a nagyrészt felhős, ködös idő, kisebb körzetekben azonban felszakadozhat a felhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali órákra 2-4 fok fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek általában 9-11 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire borult idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Helyenként tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a mostanihoz hasonló idő, jelentősebb időjárási front leghamarabb 20. környékén érheti el térségünket.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás