A magasnyomású légköri képződmény továbbra sem változtatja helyzetét, így az időjárási frontok is messze elkerülik térségünket. A következő napokban is folytatódik az eseménytelen, borongós, helyenként tartósan ködös idő, átmeneti felszakadozások főleg csütörtökön és pénteken fordulhatnak elő.

Csapadék továbbra sem várható, de kisebb szitálások bárkol előfordulhatnak. A hőmérsékletekben sem várható lényeges változás. Az éjszakák fagymentesek lesznek, napközben pedig általában 10 fok köré melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: túlnyomóan borult, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: folytatódik a borongós idő, helyenként azonban átmenetileg előbújhat a nap. Néhol tartósan ködös időszakok is lehetnek. A szél gyenge lesz. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: nagyrészt borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, kisebb körzetekben azonban kevés napsütés is előfordulhat. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig, vagy közepéig folytatódhat az eseménytelen, frontmentes idő. Többnyire a felhőké lesz a főszerep, időnként azonban rövid időre előbukkanhat a nap. A nappali hőmérsékletek kevéssel az átlagos felett alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár