Anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, a frontok továbbra is messze elkerülik térségünket. A légköri képződmény a következőkben sem változtat a helyzetén, így még napokig folytatódik az eseménytelen idő. Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak kevés helyen szakadhat fel a felhőzet. A vastagabb felhők miatt kissé tovább gyengül az éjszakai lehűlés, fagyra már nem kell számítani, napközben pedig többnyire 7-10 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: folytatódik a borongós, helyenként tartósan ködös idő. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: túlnyomóan borult, néhol tartósan ködös idő várható. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: marad a nagyrészt borult idő, néhol azonban felszakadozhat a felhőzet, rövid időre előbújhat a nap. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 9-11 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét közepéig folytatódhat az eseménytelen, többnyire borongós idő. Jelentős csapadék továbbra sem várható, de kisebb szitálás bárhol előfordulhat. A nappali hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak.

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár