Egy közelgő hidegfront előtt ma szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek fölénk, ennek köszönhetően egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nappali hőmérsékletek a déli tájakon 20 fok közelében alakulnak.

Holnap már egy gyenge hidegfront éri el megyénket amely várhatóan lelassul felettünk, így még a csütörtöki nap időjárását is meghatározza majd.

Ismét több lesz felettünk a felhő és szórványosan gyenge csapadék is előfordulhat. Kisebb lehűlés veszi kezdetét, a nappali hőmérsékletek már többnyire 15 fok alatt alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csak kisebb körzetekben lehetnek tartósan felhős időszakok. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek általában 18-20 fok között alakulnak, de a tartósan napos tájakon akár 21-22 fok is előfordulhat. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan kisebb eső, szitálás is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

null

Csütörtök: eleinte folytatódik a borongós idő, szórványosan kisebb eső is előfordulhat, majd a délutáni óráktól fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén nyugalomba jut felettünk a hűvösebb levegő, mérséklődik a szél, így erősödik az éjszakai lehűlés, többfelé valószínű gyenge fagy. Napközben a gyengén felhős, napos tájakon még 15 fok közelébe melegszik a levegő, a tartósan felhős, ködfelhős tájakon azonban már nem lesz melegebb 10 foknál. A jövő hét elején tovább fokozódhat a ködhajlam, többfelé egész nap megmaradhat a köd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár