A következő napokban is folytatódik az évszakos átlagnál enyhébb idő, jelentős lehűlést okozó front nem éri el térségünket. Gyenge hideg és melegfrontok teszik változatossá időjárásunkat, jelentős, kiterjedt csapadék azonban továbbra sem várható, de kisebb eső, szitálások főleg szerdán bárhol előfordulhatnak. Marad a nagyrész felhős idő, naposabb időszakokra kedden számíthatunk, ekkor a nappali hőmérsékletek ismét megközelíthetik a 20 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: többnyire felhős idő várható, rövid napos időszakok azonban ezek után is előfordulhatnak. Elvétve kialakulhat csepergő eső, vagy szitálás. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek általában 14-16 fok között alakulnak,ennél hűvösebb csak kisebb körzetekben, a tartósan ködös tájakon lehet. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A kora délutáni órákra általában 16-18 fok közé melegszik a levegő, de a tartósabban napos helyeken akár 20 fok is lehet.

null

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön még folytatódik a borongós idő, helyenként kisebb eső, zápor is előfordul, majd ezt követően szárazabb és néhány fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár