A következő napokban is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz folytatódik az eseménytelen őszi idő. Marad a déli áramlat felettünk, ennek köszönhetően a hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak. Fokozatosan enyhülnek az éjszakák, napközben pedig a legtöbb helyen 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Kisebb körzetekben tartósan felhős időszakok is lehetnek, ezeken a helyeken 15 fok körüli maximumok várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: a változóan fátyolfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, csak néhol növekedhet meg tartósabban a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 18-20 fok között alakulnak, de a tartósan felhős helyeken 15 fok várható. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehetnek tartósan felhős időszakok. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek általában 19-21 fok között alakulnak, de a felhős tájakon 15-16 fok várható.  

péntek.jpg

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan erősen felhős időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fokig melegszik a levegő, de a felhős tájakon 15-16 fok várható.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: szombaton egy gyenge hidegfront okoz változékonyabb, felhősebb időt. Elszórtan várható kisebb eső, zápor és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. Vasárnap és a jövő hét elején kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is az átlagosnál enyhébb idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felemelgedés, Napos, száraz, ősz, időjárás