A távozó csapadékzóna mögött északi, északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, hűvös levegő érkezik fölénk. Tartós, jelentős csapadék ugyan a következő napokban már nem várható, de összességében sok lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. A hőmérsékletek is elmaradnak majd az ilyenkor szokásostól.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: általában sok lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Elszórtan kisebb eső, futó zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

szombat.jpg

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Néhol futó zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé enyhül a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, csapadék nem várható. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől eseménytelen, az átmeneti pára és ködfoltokat leszámítva száraz idő köszönt be. Időközben délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. A hét közepén már ismét 15 fok fölé emelkedik a nappali hőmérséklet. Eleinte hidegek lesznek a hajnalok, néhol gyenge fagy is előfordulhat, majd a későbbiekben már gyengül az éjszakai lehűlés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: őszi, felhős, hűvös, száraz, időjárás