A hidegfronti csapadékzóna majd a péntek reggeli órákban hagyja el térségünket, addig többfelé várható újabb eső, zápor. A front mögött északi, északnyugati áramlás alakul ki felettünk, amellyel több hullámban hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. A következő napokban is marad tehát a változékony, igazi őszi idő. Tartós, jelentős csapadék ugyan már nem várható, de összességében sok lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. A nappali hőmérsékletek is az átlagos alatt, általában 10 fok közelében alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: tovább vastagszik a felhőzet és a délelőtti, déli óráktól már egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: napközben fokozatosan elvékonyodik a felhőzet, tartós napsütés azonban nem várható. Eleinte még többfelé, majd a későbbiekben már csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödhet. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Szombat: többnyire erősen felhős idő várható, rövid időszakokra azonban kisüthet a nap. Elszórtan várható kisebb eső, futó zápor. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a frontok néhány napig elkerülik térségünket. Hétfő hajnalban a derült, szélvédett helyeken talaj menti fagy is előfordulhat, majd ezt követően kissé gyengül az éjszakai lehűlés. Időközben ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel enyhébb levegő érkezik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, visszatérnek a 15 fok körüli maximum hőmérsékletek.

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár