A csendesebb, enyhébb idő azonban nem lesz tartós, csütörtök napközben ugyanis már egy hidegfront csapadékzónája éri el térségünket, így ismét erősen megnövekszik a felhőzet és a délutáni órákban eső, zápor is előfordulhat. Pénteken eleinte még zárt lesz a felhőzet, többfelé lehet újabb eső, zápor, majd a nappali órákban csökken a csapadékhajlam, már csak elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. Ismét mérséklődik a nappali felmelegedés, a kora délutáni hőmérsékletek már csak 11-13 fok között alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A több felhő Somogy északi tájain várható. A délnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: napközben fokozatosan megvastagszik a felhőzet és a délutáni óráktól egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 11-13 fok közé enyhül a levegő.

null

Péntek: eleinte még többfelé lehet eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam, már csak elszórtan lehet záporos csapadék. Az északi szél erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén is marad a változékony, hűvös idő, számottevő csapadék azonban már nem várható. A jövő hét elejétől egyre inkább anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz csendesebb, szárazabb idő köszönt be. A derültebb éjszakákon főleg hétfő hajnalban többfelé lehet talaj menti fagy, napközben ugyanakkor már ismét 15 fok közelébe melegszik a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás