Vasárnap napközben átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, így a legtöbb helyen néhány órás napsütésre is számíthatunk. Az esti óráktól azonban már egy melegfront csapadékzónája éri el térségünket, így ismét megnövekszik a felhőzet és többfelé várható kisebb eső, zápor.

Hétfő napközben lassan távozik a csapadékzóna, elvékonyodik a felhőzet, de sok napsütésre nem számíthatunk. Ennek ellenére kissé erősödik a nappali felmelegedés, ismét elérhetjük a 20 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: napközben változóan felhős, napos idő várható, majd az esti óráktól megvastagszik a felhőzet és többfelé várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: többnyire felhős idő várható, rövid időszakokra azonban kisüthet a nap. A reggeli, délelőtti órákban még többfelé lehet kisebb eső, zápor, majd ezt követően csökken a csapadékhajlam. A délnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak.

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig folytatódik a kissé változékony, de viszonylag kellemes hőmérsékletű idő. Gyakran lehet felhős az ég, a nappali hőmérsékletek azonban 20 fok körül alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, felhő, változékony, ősz, zápor, csapadék, lehűlés, zivatar, eső, időjárás