A következő napokban is folytatódik a déli áramlás felettünk, így egyelőre marad a nyáriasan meleg idő, a nappali hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak. Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, szerdán azonban átmenetileg labilizálódik felettünk a légkör, ennek hatására elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak kevés gomoly, vagy fátyolfelhő jelenik meg az égen. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: a napsütés mellett már erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, néhol előfordulhat rövid zápor, vagy zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: péntektől egy mediterrán ciklon áramlási rendszerébe kerülünk, így egyre változékonyabbra, csapadékosabbra fordul időjárásunk. A hétvégén a ciklon hátoldalán már hűvös levegő érkezik fölénk, így erős lehűlés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás