A tegnap este érkezett hidegfront mögött ma hűvösebb, de már ismét száraz levegő érkezik fölénk. Kezdetben még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd napközben egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. A nappali hőmérsékletek már az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakulnak. 

Holnapra nyugalomba jut felettünk a front, mérséklődik a légmozgás, így a hajnali órákra erősen lehűl a levegő, helyenként 5 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Napközben azonban a sok napsütés hatására már ismét 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

Vasárnap is folytatódik a kellemes kora őszi idő, hajnalban azonban még a szombatinál is hűvösebb lehet.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, naposabbra fordul az idő. Az északi szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 6-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: folytatódik a nagyrészt napos idő, csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. A délekeltire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől további felmelegedés várható, visszatér a nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsütés, száraz, lehűlés, időjárás