Egy közelgő gyenge hidegfront előtt ma még meleg, viszonylag száraz levegő áramlik fölénk, így marad a nagyrészt napos idő, 30 fok közeli nappali hőmérsékletekkel.

Hétfőn Somogy megyét is súrolja majd a front, ennek hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet, zápor, zivatar azonban csak elszórtan fordulhat elő. Kissé frissebb levegő szivárog fölénk, a hőmérsékletek azonban még továbbra is a késő nyarat idézik majd.

Kedden már ismét szárazabb levegő érkezik fölénk, így visszatér a napos idő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett már erősen felhős időszakok is előfordulhatnak és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

null

Kedd: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig napos, száraz, igazi nyári időre számíthatunk, a nappali hőmérsékletek már ismét megközelíthetik a 30 fokot.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás