A front mögött a következő napokban már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk.

Időközben ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Az átmeneti frissebb idő után csütörtöktől újabb felmelegedés kezdődik, a hosszú hétvégére visszatér az igazi strandidő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: eleinte még néhol előfordulhat zápor, majd napközben mindenhol felszakadozik a felhőzet, egyre több lesz a napsütés. Az északnyugati szél erős lesz. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 14-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak.

null

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: szombatig tovább fokozódik a kánikula, majd vasárnaptól egy gyenge hidegfront hatására kissé mérséklődik a nappali felmelegedés. A jövő hét közepétől azonban újabb felmelegedés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás