A következő napokban is marad a meleg nyári idő, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Egy ciklon áramlási rendszerében azonban ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, ennek hatására változékonyabbra fordul időjárásunk. Pénteken és szombaton gyakrabban lesz erősen gomolyfelhős az ég összességében többfelé valószínű zápor, zivatar. Nagy területre kiterjedő tartós eső azonban nem várható, így lesznek helyek amelyek most is szárazon maradnak.

Vasárnaptól már ismét szárazabb, stabilabb levegőfajta áramlik fölénk, emiatt fokozatosan csökken a csapadékhajlam.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 27-29 fok között alakulnak, de a tartósan felhős, záporos helyeken 25 fok várható. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: továbbra is a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap. Összességében többfelé valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek többnyire 26-28 fok között alakulnak, de a tartósan borult, záporos helyeken csak 24-25 fok várható.

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is maradnak a nyárias hőmérsékletek, jelentős lehűlés továbbra sem várható. Időnként azonban záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás