A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok messze elkerülik térségünket. Nagyrészt napos, száraz idő várható, legfeljebb elvétve alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, vagy zivatar. Keleties áramlással meleg levegő érkezik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén már országos kánikula várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: napos, száraz idő várható, az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fokig melegszik a levegő.

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Elvétve előfordulhat hűsítő zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig, péntekig folytatódik a kánikula, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a meleg. A hét közepe felé egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár