A csapadékos, hűvösebb időt okozó légörvény gyengül, távolodik térségünkből, mögötte pedig már ismét szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Ma már jelentős felmelegedés kezdődik, holnaptól pedig visszatér a kánikula, egyre inkább 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Az időszak elején még előfordulhat egy-egy zápor, zivatar, majd péntektől többnyire a napsütésé lesz a főszerep.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a reggeli, délelőtti órákban még előfordulhat eső, zápor, zivatar, majd ezt követően csökken a csapadékhajlam, egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol, vagy gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak.

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét közepéig folytatódik a kánikula. Többnyire napos, száraz idő várható, az időszak végén azonban már ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár