Továbbra is meleg, viszonylag száraz levegő tölti ki a Kárpát-medencét, így folytatódik a többnyire napos idő, zápor, zivatar legfeljebb elvétve fordulhat elő. Igazi nyaralóidő várható, éjszakánként kevéssel 20 fok alá hűl a levegő, míg napközben általában 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 
A déli tájakon azonban kevéssel 30 fok feletti maximumok is előfordulhatnak majd. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A reggeli órákban elszórtan, majd napközben már csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

szombat.jpg

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején már egy gyenge hidegfront éri el térségünket, így ismét változékonyabbra fordul az idő. Eső, zápor, zivatar főleg kedden valószínű és ekkor átmenetileg 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet.  

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tartós, száraz, hőség, kánikula, időjárás