A péntek este érkezett ciklon komoly csapást mért Somogy megyére. Több helyen akkora vízátfolyás alakult ki, hogy a rendőrségnek le kellett zárni a 61-es és a 68-es számú főút egyes szakaszait.

A ciklon Somogy megyében végezte a legnagyobb pusztítást. Az Időkép számításai szerint Nagyatádon 24 óra alatt rekord mennyiségű, 149 milliméter csapadék esett. Ez több havi átlag csapadéknak felel meg.

Az internetre több felvétel is felkerült az ítéletidőről. Böhönye központjában például szombat délelőtt így nézett ki a helyzet:

Security Check Required

null

Délután stábunk is kilátogatott a településre, ahol kiderült, hogy a megáradt Rinya patak és egyéb vízátfolyások teljesen elvágták a települést a külvilágtól. A katasztrófavédelem és a KÖTÉL Egyesület csónakokkal mentették ki a bajba jutott családokat, illetve ellátmányt vittek azokhoz a házakhoz, ahonnan nem akartak elmenekülni a lakók. Kommentár nélküli videónk itt tekinthető meg a délutáni Böhönyéről:

De Segesdet is szépen elkapta a vihar:

Security Check Required

null

Csurgó és Gyékényes között is járhatlan az út, erről az MTI fotósa készített felvételt:

Elárasztott út Porrogszentkirálynál (MTI/Varga György)
Elárasztott út Porrogszentkirálynál (MTI/Varga György)

Egészen estig még nem csitul az esőzés, így könnyen lehet, hogy az eddig is rekordokat döntögető csapadékmennyiség még tovább emelkedik.

Címkék: Segesd, Böhönye, rekord, eső, Nagyatád, csapadék, időjárás