A meleghullám azonban most sem lesz hosszú életű, szerdán ugyanis már egy újabb gyenge hidegfront éri el térségünket. A front hatására labilissá válik a légkör, így ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. 
Jelentős lehűlés azonban ezúttal nem várható, de néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

Csütörtökön is marad a változékony, fülledt, meleg idő, főleg a nap második felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: a több-kevesebb napsütés mellett már erősen felhős időszakok is lesznek és főleg a nap első felében szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, heves zivatar. A változó irányú szél megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: vasárnapig fülledt, meleg idő várható 30 fok közeli maximum hőmérsékletekkel. Többnyire labilis levegő alakítja időjárásunkat, így zápor, zivatar szinte bárhol kialakulhat. A jövő hét elején ugyanakkor átmenetileg stabilabb, frissebb levegő érkezhet fölénk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: száraz, napsütés, kánikula, meleg, időjárás