A hétvége időjárását a pénteken érkezett, fokozatosan gyengülő hidegcsepp alakítja. Több-kevesebb napsütésre már mindennap számíthatunk, emellett azonban erősen felhős időszakok is lesznek és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A labilis légkör miatt egy-egy hevesebb zivatargóc is előfordulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében.

A péntekihez képest kissé erősödik a nappali felmelegedés, 25 foknál azonban nem lesz melegebb.

Hétfőtől délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Több lesz a napsütés, a nappali hőmérsékletek pedig már megközelítik a 30 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, heves zivatar. Az északi szél élénk, zivatar környezetében viharos lesz. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

null

Hétfő: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden tetőzik a "kisebb" meleghullám, szerdán ugyanis már egy újabb hidegfront okoz változékonyabb, néhány fokkal hűvösebb időt.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár