A magassági hidegcsepp várhatóan az egész hétvége időjárását meghatározza majd. Összességben a felhőké lesz a főszerep és időnként esők, záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északira forduló széllel ráadásul több fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk, így tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. A tartósan felhős tájakon őszies jellegű idő várható 20 fok alatti maximum hőmérsékletekkel, míg azokon a helyeken ahol átmenetileg kisüt a nap rövid időre 25 fok közelébe melegedhet a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: eleinte borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd a délutáni órákban már felszakadozhat a felhőzet, de futó záporok elszórtan még ezután is előfordulhatnak. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 20-22 fok között alakulnak, de a tartósan borult helyeken 20 foknál is hűvösebb lehet. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Szórványosan kisebb eső, zápor, zivatar is előfordulhat. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan várható zápor, heves zivatar. Az északi szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: hétfőtől erős felmelegedés kezdődik, átmenetileg visszatér a kánikula, majd szerdán már egy újabb hidegfront éri el térségünket.

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár