Egyelőre marad az északi áramlás felettünk amellyel száraz, de az ilyenkor szokásosnál kissé hűvösebb léghullámok érkeznek. A napsütés mellett átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet, csapadék azonban nem várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek pedig 25 fok közelében alakulnak. Az éjszakák viszont kifejezetten hűvösek lesznek, helyenként 10 fok alá hűl a levegő.

Szerdán már délire fordul a légmozgás, így néhány fokkal melegebb levegő érkezik fölénk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 8-11 fok közé hűl a levegő. A délutáni maximum hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

null

Szerda: napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeletire forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön már egy újabb hidegfront éri el térségünket, így változékonyabbra fordul időjárásunk. Néhány fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet és szórványosan kisebb csapadék is előfordulhat. Újabb melegedés vasárnaptól valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás