A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változást okozó ciklonok és azok frontjai legfeljebb súrolják hazánkat. Többnyire változóan gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, pénteken azonban egy közelünkben elhaladó hidegörvény hatására egy-egy helyi zápor, vagy zivatar is kialakulhat. A hőmérsékletek eleinte a kellemes tartományban, 25 fok közelében alakulnak, majd az időszak végén további felmelegedésre számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. A késő esti órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délutáni órákban szórványosan zápor, heves zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén már kánikulai meleg várható és legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy hűsítő zápor, vagy zivatar. A jövő hét közepén egy gyenge hidegfront hatására átmenetileg mérséklődhet a meleg.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyár, napsütés, felmelegedés, időjárás