A következő napokban északnyugat felől kissé szárazabb, stabilabb levegő áramlik fölénk, így valamelyest csökken majd a csapadékhajlam. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, emellett azonban erősen gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak. Az előző napokhoz képest kevesebb helyen, de továbbra is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlag körül, 25 fok közelében alakulnak.

Vasárnap ugyanakkor már egy hidegfront éri el térségünket, így ismét egyre többfelé várható csapadék és átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: gyakran lesz erősen felhős az ég és napközben egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még folytatódik a változékony, az átlagosnál kissé hűvösebb idő, majd ezt követően egyre szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár